TOP

Vente-privee.com op tweede plek Emerce’ Best European Startups 2012

Vente-privee.com staat op de tweede plek van Emerce' Best European Startups 2012. De 'flash sales website' won het van Zalando, SoundCloud en WeTransfer.

De Best European Startups 2012 lijst is de afgelopen maanden samengesteld door de redactie van Emerce met behulp van VC’s, bankiers, M&A-specialisten en journalisten uit heel West-Europa. Als voorwaarden voor nominatie moest het bedrijf een minimale omzet van meer dan twee miljoen euro hebben en gevestigd zijn in Europa. Gijs Vroom, uitgever van Emerce: “We zien veel Amerikaanse online bedrijven met wereldwijde bekendheid die vaak de grootste in hun categorie zijn, maar Europa heeft óók haar parels, waaronder Vente-privee. Online ondernemers die de landsgrenzen overgaan en internationaal bedrijven uitrollen. Dat is misschien nog wel knapper dan de Amerikanen, die één enorm taalgebied hebben.”

Ledengroei Vente-privee
Jacques-Antoine Granjon, CEO en oprichter van Vente-privee.com, toont zich zeer verheugd over de prijs.”Het is altijd een eer om genomineerd te zijn voor een award, maar deze tweede plaats, nog geen jaar nadat we in de Nederlandse markt zijn gestapt, is een waar verjaardagscadeau met een speciale betekenis voor onze internationaliseringstrategie. Internet kent geen grenzen, maar binnen Europa is uitbreiding naar nieuwe markten toch nog een tijdrovend en moeizaam proces. Binnen Vente-privee.com hanteren we een lange termijnvisie. Daarom danken we deze positie vooral aan onze 17 miljoen leden in heel Europa, die ons hun vertrouwen schenken en ook bereid blijken over ons te praten, maar natuurlijk ook aan de merken, die bij ons op de eerste plaats staan. We werken tegenwoordig samen met 1500 merkenpartners om dagelijks uitzonderlijke sales aan te bieden. Zo kunnen we rekenen op 2,5 miljoen unieke bezoekers per dag op onze site, waarvan een kwart via de app. En dit is slechts het begin.”

Net na Spotify liet Vente-privee.com de volgende bedrijven achter zich: Adyen, Criteo, Gidsy, iZettle, SoundCloud, WeTransfer, Wonga en Zalando.