TOP

Velour presenteert Tour Velour

Het Zweedse kledingmerk Velour start dit weekend de 'Tour Velour': een reeks evenementen geïnspireerd op het creatieve klimaat en de lifestyle van Göteborg, waar het merk vandaan komt. Zowel kunst, muziek, food en het outdoor leven komen aan bod.

Velour heeft sinds het ontstaan in 2002 allerlei inspirerende mensen en organisaties ontmoet in uiteenlopende branches. Het kledingmerk wil met Tour Velour vrienden bij elkaar brengen met een keur aan interesses die Velour met hen deelt.

Kick-off Tour Velour

De kick-off van Tour Velour is op zaterdag 2 maart in de flagshipstore in de negen straatjes in Amsterdam. Het is een samenwerking met SSBA Salon, een initiatief dat zich onder de vleugels van de Stadsschouwburg heeft ontwikkeld tot een veelzijdig platform voor eigentijdse kunst en cultuur. De samenwerking heeft geleid tot een expositie van de eigenzinnige illustrator Max Grünfeld. Een selectie van illustraties en speciaal voor de Tour ontworpen werk is van2 tot en met 24 maart te zien in de Velour store in de Huidentraat in Amsterdam.

Traditionele kledingstukken

Velour maakt ‘feelgood preppy’ dames- en herenkleding, gericht op de fit en de details. Het Zweedse merk geeft een twist aan traditionele kledingstukken als parka’s, shirts, chino’s, cardigans en trenchcoats.

 

 

 

TOUR VELOUR: SSBA Salon x Max Grünfeld from Velour on Vimeo.