TOP

VeldhovenGroup en Olsen gaan fuseren

De Nederlandse VeldhovenGroup en het Duitse vrouwenmodemerk Olsen gaan fuseren. De twee bedrijven gaan samen het pan-Europese modehuis VeldhovenGroup starten.

Vorig jaar november werd modemerk Olsen al overgenomen door de Nederlandse VeldhovenGroup. Olsen moest in de zomer van 2013 uitstel van betaling aanvragen en was sindsdien op zoek naar een investeerder. Maar de bedrijven gaan nu nog nauwer samenwerken. VeldhovenGroup en Olsen gaan met onmiddellijke ingang fuseren en vormen samen het pan-Europese modehuis VeldhovenGroup.

Nieuw hoofdkantoor
De VeldhovenGroup is verhuisd naar Zug in Zwitserland, waar het hoofdkantoor van de nieuwe groep gevestigd is. De ontwerpteams van de onderliggende merken Sandwich , Turnover en DEPT blijven op de huidige locaties in Amsterdam en Olsen blijft in Hamburg. Vanuit het Zwitserse hoofdkantoor zal de groep haar centrale bedrijfsvisie en -strategie gaan uitzetten. De gedeelde bedrijfsfuncties en andere back-office diensten worden ook vanuit Zwitserland uitgevoerd.

Versterken
Met de fusie van specialisten van Olsen wil de VeldhovenGroup haar positie in vrouwenmode in het middensegment van de markt versterken. Daarnaast biedt de fusie ondersteuning aan de ambitie om elk merk in het portfolio te laten groeien.