Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Actie oproep reguleren uitverkoop, nog meer grote ketens dicht en de koopavond staat onder druk

De koopavond staat onder druk door corona. Verder bedenkt Only for Men leuke dingen voor de binnenblijvers en krijgt de oproep om de uitverkoop te reguleren veel bijval van ondernemers. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 20 maart.

Actie gereguleerde uitverkoop

De oproep van Karin Vink en Annemiek Buijs van Femmes du Sud voor een eenmalig gereguleerde uitverkoop deze zomer, krijgt veel bijval van collega-modeondernemers. Om nog meer reuring te creëren hebben de twee een actie ingepland voor vrijdag 20 maart. “Het idee is om een speciale flyer digitaal om 16:00 door zoveel mogelijk retailers, merken en agentschappen te laten delen op social media”, zegt Vink. De ondernemers hopen met de actie ook een statement richting consument te maken. “Een gereguleerde uitverkoop is nodig om de leuke, kleine winkeltjes te laten blijven bestaan.”

De fllyer van Kain Vink en Annemiek Buijs.

Koopavonden onder druk

Amsterdam, Utrecht en Rotterdam stappen af van de koopavond en sluiten winkels eerder vanwege het coronavirus. Dit meldt nu.nl. Ook andere gemeenten in Nederland worstelen met de openingstijden. “De koopavond was al een tijdje niet flitsend. Maar door het virus blijven veel mensen al dagenlang weg”, zegt Ton Kranenburg, voorzitter van de ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch, in het Brabants Dagblad. “Vanwege besmettingsgevaar en kostenbesparing is het beter om te sluiten.’’ Ook het centrummanagement van Hoogeveen adviseert de winkeliers om helemaal af te zien van de koopavond. In Enschede waren de winkels wel open, maar was het ‘ijzig stil’ in de winkelstraten, meldt Tubantia.

Meer ketens dicht

MS en Mode en America Today hebben via Facebook laten weten dat de deuren per direct worden gesloten de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. “Op dit moment kunnen wij de veiligheid en gezondheid van onze klanten en onze medewerkers helaas niet meer voldoende garanderen. Wij hebben daarom besloten om alle fysieke winkels vanaf donderdag 19 maart, tot nader order, te sluiten en zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.”

Donateurs gezocht

Sheltersuit, een initiatief dat speciale jassen maakt voor daklozen, is dringend op zoek naar donateurs om kwetsbare daklozen in Europa van een jas te voorzien. De stichting moest de jaarlijkse fondsenwerfactie Sheltersuit Sleep Out gedwongen afblazen vanwege het coronavirus. Het sociale naaiatelier in Enschede draait overuren en gaat de komende dagen pakken uitdelen in onder andere Amsterdam en Den Haag. Wil je helpen, doneer dan hier.

Only for Men vermaakt binnen blijvers

Thuiswerkers en binnen blijvers die de komende weken niet meer terecht kunnen in hun favoriete kroeg of sportclub, hoeven zich wat Only for Men betreft niet te vervelen. De mannenmodewinkel gaat de events die normaalgesproken in de winkels worden georganiseerd, verplaatsen naar het web. Op het programma staan workshops als koken met je gehamsterde boodschappen en een lekker bakje koffie leren zetten. Ook worden er Quarantaine Sessies, live huiskamerconcerten. uitgezonden via de Only for Men Facebookpagina, meldt de retailer in een persbericht.

LEES HIER MEER OVER HET CORONAVIRUS EN DE MODERETAIL