TOP

Veel Nederlanders op nieuwe modebeurs Panorama

Bread & Butter is er om inspiratie op te doen, Panorama om zaken te doen. Dat werd duidelijk tijdens een bezoek aan de nieuwkomer onder de Berlijnse beurzen afgelopen woensdag 16 januari.

De drie beurshallen waren overzichtelijk ingericht met mannen- en vrouwenmodemerken waarvan het merendeel afkomstig was uit Duitsland. Merken als Roy Robson, Olymp, S.Oliver, Barutti en Daniel Hechter kregen de ruimte om flink uit te pakken. Eigenaar van Brandz Mode Agenturen en agent van Roy Robson is enhousiast over de beurs: “We krijgen op Panorama de ruimte om de hele collectie in de sfeer van Roy Robson te laten zien, met een koffiekarretje en groot billboard.” Over het bezoekersaantal is hij net zo tevreden. “Er zijn veel Nederlanders langsgekomen, ik schat elke dag wel zo’n dertig modeondernemers.”

Bedrijvigheid
Ook Johan Maat, die onlangs voor zichzelf begon als agent met de merken Camp David & Soccx ontving een flinke delegatie Nederlanders. “Ze hebben hier kennis kunnen maken met de merken en kunnen strak in mijn showroom in Almere de items inkopen.” Op sommige stand worden zelfs al orders geplaatst zoals bij Barutti en Stones. Deze bedrijvigheid doet een enkeling denken aan de Herrenmodewoche in Keulen.

Conclusie
Panorama heeft met de commerciële insteek en merken in het middensegment van de markt zeker een plekje weten te veroveren in Berlijn, waar het inmiddels dringen is met beurzen als Bread&Butter, Seek, Capsule, Show&Order en Premium. Nog een voordeel is de gratis toegang en de goed georganiseerde tranfser. Een groot minpunt is de locatie. Panorama koost voor de nieuwe beurshallen naast het toekomstige vliegveld in Schönefeld. De reistijd richting het centrum van Berlijn bedraagt met de taxi of transfer zo’n 35 minuten. Wie met de metro reist, kan rekenen op 1,5 uur reistijd. Voor veel bezoekers is het terecht een doorn in het oog. Omdat het vliegveld voorlopig nog niet opengaat, onderzoekt de beursorganisatie een mogelijke verhuizing naar een betere locatie. Zodra daar meer over te melden is, melden wij dit uiteraard direct op onze site.