TOP

V&D opent nieuwe winkel in Uden

Hoewel V&D al langere tijd met financiële problemen kampt, heeft het warenhuis een nieuw filiaal geopend in het Brabantse Uden. Vakbonden zetten vraagtekens bij de opening.

Noodlijdend V&D komt al wekenlang in het nieuws wegens de financiële problemen waar de warenhuisketen in verkeerde. Een nieuw filiaal openen is niet het eerste waar je aan denkt wanneer een bedrijf in financiële problematiek verkeert. Toch  is er een nieuwe winkel geopend, in Uden.

Nieuw winkelcentrum

Ver voordat de financiële problematiek naar buiten kwam, stond de winkelopening al in de agenda’s genoteerd. Op 25 februari nam V&D haar intrek in het pand aan de Hoekpromenade, een nieuw winkelcentrum dat naast een V&D ook winkels als H&M en Amac een plekje biedt.

Vraagtekens

Vakbonden FNV en CNV hebben serieuze vraagtekens bij de opening van het nieuwe filiaal. ‘Dit is natuurlijk heel raar en bijna niet te verkopen aan je medewerkers’, vertelt CNV-bestuurder Martijn den Heijer aan Volkskrant. “Zij verkeren al weken in onzekerheid en dan open je als V&D doodleuk een nieuwe winkel.”

Positief signaal

Sanne Oosterhof, operationeel directeur van V&D, vertelde tegen RTLZ over de opening van het nieuwe filiaal: “Het is geweldig om een positief signaal af te geven na alle recente negatieve berichtgeving.” Oosterhof benadrukt wel dat de roerige periode nog niet voorbij is: “Het grootste deel van de puzzel is rond, maar wij moeten nog wel structureel onze kosten verlagen.”