TOP

V&D hoopt 1,5 miljoen te winnen met uitbesteden distributie

De distributie van V&D is vanaf 1 juni niet meer in eigen handen maar in handen van transportbedrijf G. Snel Logistics. Het warenhuis hoopt hiermee tot 1,5 miljoen euro te winnen.

De samenwerking tussen V&D en G. Snel Logistics werd in februari al aangekondigd, maar nu is de zaak beklonken: het transportbedrijf neemt per 1 juni de bevoorrading over van V&D.

Het uitbestedingscontract loopt vijf jaar, in die periode hoopt V&D acht ton tot 1,5 miljoen euro te besparen. Volgens de woordvoerder van V&D valt de winst zo hoog uit doordat G. Snel de transport efficiënter kan doen. Zo vertelt hij aan RTL Nieuws: ,,De vrachtwagens staan minder vaak stil en rijden minder vaak leeg.” Ook hoeft het warenhuis nu niet meer te investeren in een schoner wagenpark, dat nodig is vanwege strengere milieueisen voor binnensteden. G. Snel heeft dit al geregeld.

De twintig chauffeurs en twee administratief medewerkers van V&D treden in dienst bij het transportbedrijf. Ook het transportmateriaal is overgenomen.

De uitbesteding past in de kostenbesparingen die V&D sinds het dreigende faillissement van dit jaar zoekt. Andere maatregelen die het warenhuis wil nemen zijn een huur- en loonsverlaging.