TOP

V&D en Leger des Heils beginnen outletstore

Warenhuis V&D en het Leger des Heils gaan samen een outletstore beginnen. Nieuwe producten die overblijven van V&D, Bijenkorf, Praxis en andere Maxeda-dochters zullen hier worden verkocht.

Het Algemeen Dagblad meldt dat begin volgend jaar de eerste winkel wordt geopend. Waar deze zal zijn is nog niet duidelijk. Wel zijn er de geruchten dat de eerste winkel in Maastricht gaat komen. De winkels moeten werk bieden aan voormalige dak- en thuislozen en moeten door heel Nederland komen. Het outletstore project sluit nauw aan op het streven van het Leger des Heils om binnen enkele jaren ruim 300 werkplekken op te zetten voor dak- en thuislozen.

Kennis
V&D zal de kennis leveren over hoe ze het aan moeten pakken. Ook zal V&D gaan bepalen hoe de winkel wordt ingericht en zorgen zij ervoor dat de winkel wordt aangekleed. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, heeft moederbedrijf Maxeda een bedrijfsleider beschikbaar gesteld.

Ondersteuning
Het initiatief wordt ondersteund door de Start Foundation. De stichting heeft voor het nieuwe project twee miljoen euro beschikbaar gesteld. Stichting Start Foundation is een maatschappelijke investeerder die streeft naar een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is en steunt experimenten en ondernemingen in Nederland die ervoor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen.