TOP

Vanaf nu directe ‘verkoop’ mogelijk via Instagram

Op Instagram was het voorheen onmogelijk om onder een foto een directe link naar een product te plaatsen. Marketingbureau Curatale brengt hier verandering in.

Retailer Nordstrom hoeft niet meer onder elke foto een artikelcode te plaatsen. Vanaf nu kan op Instagram namelijk gelinkt worden naar een productpagina. Vanuit het sociale medium kunnen consumenten direct doorklikken naar de webshop. Dit was voorheen niet mogelijk.

Curatale

Via Link2Buy, een service van marketingbureau Curatale, kan een directe link worden gemaakt tussen een Instagram-post en een product op een webshop. Zo kunnen fans direct doorklikken én kopen. Consumenten moesten voorheen Instagram verlaten, de webshop openen en zoeken naar het product.

LiketoKnow

Een soortgelijke oplossing is laatst al doorgevoerd door modeblad Vogue. Consumenten die via het Instagram-account van Vogue willen shoppen, moeten zich wel eerst aanmelden bij LiketoKnow.it, het bedrijf dat de dienst mogelijk maakt. Vervolgens kan de consument foto’s van Vogue ‘hearten’, waarop een link gemaild wordt. De link verwijst naar de site waar het product online te koop is. Iets omslachtiger dan de nieuwe service van Nordstrom dus.

Shoppen kon wel al vanuit een reclamespotje