TOP

Van Straalen nieuwe voorzitter MKB-Nederland

De 57-jarige Michaël van Straalen is op maandag 4 november benoemd tot voorzitter van de ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Sinds 1 september was hij al waarnemend voorzitter, nadat de vorige voorzitter Hans Biesheuvel vroegtijdig is weggegaan.

Michaël van Straalen is voor de komende vier jaar benoemd tot voorzitter van MKB-Nederland. De Algemene Ledenvergadering stemde 4 november unaniem op hem.

Zelfgemaakte ondernemer
Van Straalen stopte op jonge leeftijd met zijn studie Nederlands om een eigen technisch bureau op te richten. Hierna heeft hij verschillende bedrijven in de metaalindustrie opgericht, overgenomen en verkocht. Van een aantal bedrijven is hij nog eigenaar.  Sinds 2007 is Van Straalen voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en vicevoorzitter van MKB-Nederland.

Vertrek Biesheuvel
Biesheuvel kondigde in augustus aan om vanaf 1 september te stoppen met zijn voorzitterschap. Na twee jaar vond hij het tijd om zich bezig te houden met andere activiteiten. Niet lang na zijn aftreden, liet Biesheuvel weten een nieuwe ondernemersorganisatie (ONL) op te richten die wordt gerund door ondernemers in plaats van leiders van branchevereniging.