TOP

Van Gils voegt casual items toe aan pakkencollectie

Kledingmerk Van Gils is terug van weg geweest. Het merk heeft naast pakken ook een nieuwe, meer casual collectie ontwikkeld.

Beeld: Van Gils

Van Gils heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe propositie. Vorig jaar augustus trok het merk zich terug van de markt. Toen maakte het bekend geen nieuwe collecties meer te maken. De organisatie werd in fases afgeslankt en ook de eigen winkels werden gesloten. Tevens maakte het merk duidelijk is dat er ‘geen traditionele groothandelscollectie meer zal worden gemaakt in de toekomst’.

Abrupt

Dat abrupte einde werd veroorzaakt door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende dalende vraag naar formele kleding, zo liet het merk destijds weten. Die trend heeft het merk nu vertaald naar zijn assortiment. Naast formele kleding brengt Van Gils nu ook comfortabele trenditems, zoals knitwear, jeans, chino’s en jassen. Het merk gaat zijn pakken verkopen in de eigen webshop, via het online kanaal en de fysieke winkels van We Fashion en via Wehkamp, bolcom en Zalando. Van Gils gaat vooralsnog niet via wholesale verkopen, maar sluit dat ook niet uit, aldus het persbureau.