TOP

Van Gils lanceert nieuwe webshop

Mannenmodemerk Van Gils heeft een nieuwe webshop voor consumenten gelanceerd. Daarnaast staat ook een business-to-business platform voor retailers op de planning.

In de webshop zal in eerste instantie een beperkt deel van de Van Gils-collectie te verkrijgen zijn voor de Nederlandse man. Later dit jaar wil Van Gils het online concept uitrollen naar andere Europese landen. In een volgend stadium staan ook de uitrol naar landen buiten Europa en een uitbreiding van het aanbod op de planning. “Hoe we ook naar de toekomst kijken, we kunnen en willen niet meer om online heen. Dit geldt in toenemende mate ook voor de wat meer formele mannenmode en daarmee ook voor Van Gils”, aldus ceo Robert Meijer.

Platform voor retailers
Naast de webwinkel voor consumenten wil Van Gils binnenkort ook een business-to-business versie opzetten, bedoeld voor aangesloten retailers. Via deze weg kunnen zij gemakkelijker producten uit voorraad aanbieden aan hun klanten. Tevens wordt er een partnershipmodel opgezet, waarbij Van Gils en retailers samen inzetten op een multi-channel business model.