TOP

Van fashionista naar miljonair [video]

De Amerikaanse Bethany Mota is pas 18 jaar, maar volgens het zakenblad Business Insiders is ze nu al 14 miljoen dollar waard. En dat door haar grote hobby: shoppen.

Bethany Mota uit Californië begon in 2009 op 14-jarige leeftijd met haar YouTube-account Macbarbie07. In haar video’s laat ze haar nieuwe aankopen zien en geeft ze haar en make-upadvies.

Miljoen fans
Inmiddels heeft ze 4,8 miljoen fans op Youtube (dat zijn er meer dan Lady Gaga) en zijn haar video’s meer dan 372 miljoen keer bekeken. Op Instagram heeft Bethany het dubbele aantal volgers dan de Amerikaanse Vogue en ook op Twitter doet ze het goed: ruim 15 miljoen volgers. Haar meest bekeken video, ROOM TOUR!!!, postte ze op 30 juni 2013. In augustus van hetzelfde jaar was het filmpje al meer dan 6 miljoen keer bekeken.

Eigen kledinglijn
Door haar populariteit is de fashionista erg in trek bij modemerken en tijdschriften als Girls Life en Seventeen Magazine. In december 2013 lanceerde Bethany een kledinglijn in samenwerking met de Amerikaanse keten Aeropostale en ook met JC Penny en Forever 21 werkte ze samen.

Daarnaast stond ze ook in het augustusnummer van Girls Life en stond ze in augustus en februari in Seventeen Magazine.

Bekijk hier Bethany’s YouTube-kanaal Macbarbie07.