TOP

Van Avendonck past aantal leveringen aan

Vanaf komende winter brengt Van Avendonck drie leveringen per seizoen. Volgens het Nederlandse merk geeft deze aanpassing de detaillist de ruimte zelf te bepalen wanneer hij de kleding in huis wil hebben.

“De kleurthema’s zijn afgestemd op de leverperiode en hebben ieder een eigen advieslevertijd. De detaillist bepaalt echter zelf wanneer hij de kleding in huis wil hebben”, legt Mirjam van Wijk van Van Avendonck uit. “Wij starten met een vroege herfstlevering (juni) en leveren daarna in juli en augustus. Wil onze klant de kleding echter later in huis hebben dan is dat altijd mogelijk.”

Een speciaal samengesteld Van Avendonck-team zal door collectiepresentaties en trainingen het winkelpersoneel een stukje extra informatie en begeleiding bieden. “Aan het begin van het seizoen is het voor het personeel in de winkel altijd even zoeken naar de juiste combinaties. Wij bieden de mogelijkheid om het verkoopteam goed voorbereid en gemotiveerd aan de slag te laten gaan.” Ook bij evenementen in de winkel en modeshows is het team inzetbaar.

Op korte termijn bijsturen is mogelijk door de voorraadservice van het label. Het magazijn is onlangs verhuisd van Wierden naar het centraal gelegen Baarn. Dat biedt, volgens het bedrijf, meer detaillisten de mogelijkheid om even door de voorraad te kijken. Ook vanuit de showroom in het WFC in Amsterdam wordt de voorraad gepresenteerd.

Nieuw is ook de lancering van het ‘Van Avendonck Fashion Journal’, een eigen krant met informatie over de collectie en de winkels die het merk verkopen. Deze krant wordt gratis verspreid over alle verkooppunten in Nederland, Duitsland en België.