TOP

Vakbonden en V&D doen ‘uiterste poging’ met mediator

V&D en de vakbonden hebben nog geen oplossing voor de eenzijdige loonmaatregel die het warenhuis wil doorvoeren. Vandaag moesten ze laten weten of ze zich bij de rechter melden op 8 juli.

 

In een persbericht laten de bonden FNV en CNV weten dat ze er nog niet uit zijn met V&D. Het warenhuis wil een loonsverlaging doorvoeren voor het personeel, om op die manier 10 miljoen euro te besparen. Dat werd verboden door de rechter. Hierop ging V&D in hoger beroep tegen deze uitspraak.

 

Het Hof stuurde de partijen eind mei vervolgens terug naar de onderhandelingstafel. Onder leiding van een mediator – Peter Ingelse, oud-voorzitter van de Ondernemingskamer Amsterdam – moeten ze er nu proberen uit te komen samen. 

 

‘Uiterste poging’  

 

“V&D en de bonden zijn met elkaar in mediation als vervolg op een zitting bij het gerechtshof te Amsterdam”, staat in het persbericht. “Zij zullen het gerechtshof eind deze week berichten of de op 8 juli geplande zitting wat hen betreft doorgang zou moeten vinden. Tot dan zullen partijen een uiterste poging doen om tot een afronding van de mediation te komen. Tot die tijd blijft de afgesproken radiostilte van kracht.”

 

Het eenzijdig loonoffer en andere maatregelen die V&D wil doorvoeren zal volgens FNV circa 4.000 medewerkers direct raken. Bijna driekwart van het personeel vindt dat voorstel onbespreekbaar, zo bleek uit een peiling van FNV.