TOP

Usain Bolt steunt Afrikaanse WK-teams

Usain Bolt steunt dit weekend tijdens de eerste race van de IAAF Diamond League 2010 in Shanghai de Puma-campagne 'Africa Unity. De racesinglet van de Jamaicaanse hardloper zal dezelfde opdruk hebben als de Africa Unity Kit - het eerste continentale voetbaltenue ter wereld - die veel van de Afrikaanse voetbalteams die gesponsord worden door Puma het afgelopen jaar hebben gedragen om hun solidariteit met Afrika te tonen.

Usain Bolt steunt hiermee de Afrikaanse voetbalteams en zijn voetvalvrienden die zullen spelen op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Tevens uit hij zo zijn steun aan het Internationale Jaar van de Biodiversiteit (een initiatief van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties). Bolt draagt de speciaal ontworpen singlet tijdens de 100-meterrace in Shanghai op 23 mei, een dag na de Internationale Dag van de Biodiversiteit, die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor het behoud van de natuurlijke leefomgeving en plant- en diersoorten.

 

Biodiversiteit

In januari lanceerden Puma en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties de Africa Unity Kit, het eerste continentale voetbaltenue ter wereld. De opbrengsten van de verkoop van de replica Unity-jersey zullen naar biodiversiteitsprogramma’s in Afrika gaan. De bruin met blauwe Shanghai-singlet van Bolt is een directe afleiding van deze Africa Unity Kit. De kleuren staan symbool voor de Afrikaanse bodem en lucht – en de bruine kleur werd authentiek nagemaakt door bodemmonsters van vier Afrikaanse landen te mengen. De Africa Unity Kit is erkend als het derde officiële tenue van de dertien Afrikaanse teams die gesponsord worden door Puma, waarvan vier zich hebben gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap (Kameroen, Algerije, Ghana en Ivoorkust).

 

De singlet en het sportbroekje van Bolt zijn voorzien van een innovatieve technologie die ontworpen is om snelheid op de atletiekbaan te optimaliseren. Ook zal hij de Lava Spike-schoenen van Puma dragen in Shanghai, die van dezelfde technologie zijn voorzien als waarmee hij vorig jaar in Berlijn de wereldrecords op de 100 en 200 meter verbrak. De Puma Lava Spike is een van de lichtste sprintspikes op de markt en geven Usain Bolt de kracht en stabiliteit die hij nodig heeft om op zijn wereldrecordsnelheid te lopen. Het nieuwe ontwerp van stromende lava staat symbool voor de kern van de Aarde, en is een goede aanvulling op de symbolische kleuren van de Unity-singlet.

 

Verbonden

Usain Bolt staat erom bekend een groot voetbalfan te zijn. “Voetbal is een van mijn favoriete sporten en ik kijk ernaar uit deze zomer naar het Wereldkampioenschap te kijken. Vorig jaar heb ik Sumel Eto’o (Kameroen) mogen ontmoeten en een paar andere Afrikaanse voetballers”, aldus Usain Bolt. “Het is een eer tijdens de race in Shanghai dezelfde kleuren te dragen als de Afrikaanse voetbalteams het afgelopen jaar. Op deze manier kan ik ze vanuit Shanghai aanmoedigen. Of het nu om voetbal of atletiek gaat, we zijn allemaal met elkaar verbonden in één grote Puma-familie en allemaal komen we trots uit voor ons land.”