TOP

Urban Outfitters haalt shirt uit verkoop

Het Amerikaanse label Urban Outfitters heeft de woede van modeliefhebbers op de hals gehaald door de verkoop van een T-shirt met het woord ‘Depression’. Inmiddels is het item uit de collectie gehaald, meldt de Telegraph.

Duizenden consumenten waren woedend om het T-shirt van Urban Outfitters met het woord ‘Depression’ erop gedrukt. Zij zien het als een belediging voor mensen die aan een depressie lijden. Op internet werd een petitie gestart om het shirt uit de collectie te halen. Deze werd door ruim vijfduizend mensen ondertekend.

Modelabel Depression
Volgens het Amerikaanse Urban Outfitters ligt de fout niet bij hen maar bij de ontwerper. Een modelabel uit Singapore dat het shirt ontwierp, heet namelijk Depression. De filosofie van dat label luidt: ‘omdat het leiden van een leven op de conventionele manier nogal deprimerend is’.

10 dollar
Het merk probeerde het shirt daarom alsnog te verkopen. Op het laatst werd het zelfs verkocht voor nog maar 10 dollar, daar waar het eerst nog 60 dollar kostte. Uiteindelijk besloot het merk toch het T-shirt uit de schappen te halen.

Sokken
Al eerder kwam het label in opspraak door een paar sokken waarop de Hindoegod Ganesh was afgebeeld. Ook dit leidde tot boze reacties en waardoor de sokken uit de collectie werden gehaald.