TOP

Uitbreiding Jake Fischer Kids en Puerl No19

Jake Fischer Kids timmert flink aan de weg. De collectie, maar ook het team rond Jake Fischer wordt uitgebreid. Agent Stefan Flint vertelt.

Jake Fischer houdt van avontuur, van reizen, van het onbekende… Het stoere Nederlandse kidslabel Jake Fischer Dudes voor jongens en Puerl No.19 voor meisjes zijn alweer twee jaar verkrijgbaar in Nederland. De sweats en T-shirts en een enkel jack in de voorbije collecties, krijgen komend seizoen flinke uitbreiding. Er komt een complete lijn van jacks. Ook gewassen shirts en chino’s worden toegevoegd, voor zowel meiden als jongens.

Omdat vernieuwing op de winkelvloer in deze tijd erg belangrijk is, zullen er naast seizoenscollecties regelmatig tussentijdse trendcollecties voor levering op korte termijn worden aangeboden. Daarmee wil Jake Fischer Kids zich laten zien als een waar lifestyle-label. De hoge marge van 2.8 zal gehandhaafd blijven. De winkelverkoopprijzen blijven scherp.

Uitbreiding verkoopteam
Vanaf najaar 2013 zal Jake Fischer naast Nederland en België, ook verkrijgbaar zijn in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ondertussen maakt ook het team op het Europese hoofdkantoor in Weesp een gestage groei door. Joan Schrijvers die jarenlange ervaring heeft opgedaan bij Eurobrands en Intres is aangetreden als product manager. Denise Kainama wordt office manager, terwijl Rob de Vos eindverantwoordelijk blijft voor het merk.

Terwijl de volwassenencollecties vanaf het komend seizoen verkocht zullen worden door Glamoursports in Amsterdam, blijft de verkoop van de kindercollecties in handen van Flint Agenturen.

Krunk Denim
Flint Agenturen zal het uitbrengen van het eigen denimlabel Krunk tijdelijk onderbreken. “Dit om organisatorische redenen”, luidt de verklaring van Stefan Flint. “Ondanks de 32% groei die we realiseerden voor zomer 2013, is dit voor nu de juiste beslissing. De groei vroeg gewoonweg teveel van ons als organisatie. Wij zullen daardoor onze pijlen nu volledig kunnen richten op ons agentuur van de labels Jake Fischer en Protest, beide Nederlandse merken met veel potentieel.”

 

Info: Flint Agenturen BV, 070 – 4156601, www.jakefischer.com

facebook.com/jakefischercompany