TOP

Uggs verboden op Amerikaanse school

Een school in het Amerikaanse Pennsylvania heeft een verbod uitgevaardigd op het het dragen van Uggs. De school wil niet langer dat de dikke winterlaarzen gebruikt worden om spullen de klas in te smokkelen.

De school geeft aan dat sommige leerlingen hun mobiele telefoon in de holte tussen de laars en hun hiel verstoppen. Dit is verboden, want in de Pottstown Middle School geldt de regel dat telefoons tijdens de lesuren in een kastje moeten worden opgeborgen. Andere laarzen en hoge schoenen mogen wel, mits ze strak rond de enkel zitten.

 

Wisselen van schoen

In de brief die de ouders toegestuurd kregen is te lezen dat kinderen de schoenen wel aan mogen doen wanneer ze naar school komen, maar dat ze tijdens de lessen geen Uggs  aan mogen hebben. Aan de schoolpoort worden de leerlingen verplicht om andere schoenen aan te doen waar hun voeten goed in vastzitten. Zodra de lesdag voorbij is, mogen ze deze weer inruilen voor de lossere laarzen.

 

Niet te spreken

Zowel de leerlingen als de ouders zijn niet te spreken over het verbod. “Ik kan me helemaal niet permitteren om voor mijn dochter verschillende schoenen aan te schaffen, omdat ze per se op school andere schoenen in de klas moet aantrekken”, geven ouders aan. De school blijft echter bij haar standpunt . Het verbod is inmiddels al van kracht.