TOP

Tweede veiling Yves Saint Laurent

Op 17 en 18 november zal in Parijs een tweede veiling plaatsvinden van de kunstcollectie van de vorig jaar overleden modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé.

De tweede veiling zal een stuk goedkoper zijn en toegankelijk voor het grote publiek, laat een medewerker van veilinghuis Christie’s weten in een persbericht. De prijzen beginnen bij 200 euro en er zullen ongeveer 1.200 werken onder de hamer gaan, waaronder oude meesters uit de negentiende eeuw, sculpturen, boeken en juwelen. De opbrengt gaat naar een stichting die zich inzet voor medisch onderzoek naar aids en de strijd tegen deze ziekte.

Tijdens een eerste veiling in februari werden de topstukken uit de kunstcollectie van Yves Saint Laurent verkocht. Die eerste veiling in het Grand Palais in Parijs bracht ruim 373 miljoen euro op.

Yves Saint Laurent overleed vorig jaar juni na een lang ziekbed op 71-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs. De in Algerije geboren ontwerper werd met grote namen als Christian Dior en Coco Chanel gezien als vertegenwoordiger van een generatie ontwerpers die Parijs tot modehoofdstad van de wereld maakten.