TOP

Tweede editie Amsterdam Denim Days voor consumenten en profs

Van 13 t/m 18 april is het Westergasterrein in Amsterdam voor de tweede keer het mekka voor denim-lovers tijdens de Amsterdam Denim Days.

Na een succesvolle eerste editie van de Amsterdam Denim Days in 2014, keert de zesdaagse beurs van 13 t/m 18 april 2015 terug op het Westergasterrein in Amsterdam. Anders dan andere beurzen, is deze denimbeurs ook toegankelijk voor consumenten. Daarnaast vindt ook de besloten sourcing vakbeurs Kingpins weer plaats in de Gashouder op 15 en 16 april, met aansluitend op 17 april het nieuwe conferentie-concept ‘Kingpins 2029, The Transformers’. De bedoeling is om tijdens deze conferentie met belangrijke spelers in de denim-wereld te praten over manieren om de industrie in de toekomst levensvatbaar, duurzaam en winstgevend te houden.

Blueprint voor consumenten

Consumenten kunnen zes dagen lang terecht bij toonaangevende jeanswinkels in de stad, waar onder de naam ‘City Center’ allerlei activiteiten en acties worden georganiseerd. Daarnaast wordt op 17 en 18 april wederom de denimbeurs Blueprint georganiseerd, waar consumenten niet alleen de collecties van merken als G-Star, Scotch & Soda en Kings of Indigo kunnen bekijken, maar ook exposities en seminars worden georganiseerd. Nieuw is dit jaar de aanwezigheid van live muziek, uitgebreide catering en de mogelijkheid om vintage denim op de kop te tikken op het buitenterrein. Kaarten zijn voor 15 euro te koop via de organisatie.

Ontmoetingsplaats voor innovators

Ook nieuw is de (invite-only) opening van de innovatie-campus ‘Denim City’ op donderdag 16 april om 17:00 uur in de voormalige Amsterdamse tramremise ‘De Hallen’, tevens hoofdkwartier van House of Denim. Deze campus wordt een belangrijke ontmoetingsplaats voor denimvernieuwers, met faciliteiten als een werkplaats, een archief en expertise centrum, de duurzame denim wasserij ‘Blue Lab’ en de Jean School International Course. Denim City is een samenwerking tussen House of Denim, de gemeente Amsterdam en het ROCvA. Na een feestelijke opening door burgemeester Eberhard van der Laan vindt op deze locatie de officiële afterparty van Kingpins plaats.