TOP

Twee zusterketens van Zara openen in Amsterdam

Modegigant Inditex, heeft aangekondigd twee nieuwe modeketens te openen in Nederland. Stradivarius en Oysho komen naar Amsterdam.

Modeketens Stradivarius en Oysho komen naar Nederland. De ondernemingen van modebedrijf Inditex gaan zich vestigen in Amsterdam. Voor Stradivarius is al een ‘groot pand aan een drukke winkelstraat’ gevonden. Inditex is voor Oysho nog op zoek naar een geschikt onderkomen. Wanneer de winkels open gaan is nog niet bekend.

Inditex wilde heel lang geen van haar andere ketens vestigen in Amsterdam, omdat er voor die ketens geen grote winkelpanden waren. Inmiddels is dat veranderd doordat kleine panden zijn samengevoegd tot een geheel. Pull&Bear zit bijvoorbeeld samen met modeketen Forever21 in een pand dat voorheen bestond uit kleine panden.

Nu er voldoende grote panden voor handen zijn is Inditex hard aan het uitbreiden in Amsterdam. Vorige week opende het bedrijf een flagshipstore van Zara aan de Nieuwendijk na een zoektocht van veertien jaar naar een geschikte locatie. Inditex-ketens Bershka, Pull&Bear en Massimo Dutti zijn al langer te vinden in de hoofdstad.

Bij Stradivarius kan de consument terecht voor kleding in dezelfde stijl als Zara, maar dan met wat jongere invloeden en lagere prijzen. Oysho verkoopt lingerie, nachtkleding en homewear voor dames.