TOP

Twee Nederlanders genomineerd voor International Woolmark Prize

Voor de Europese editie van de International Woolmark Prize zijn twee Nederlandse ontwerpers genomineerd. Zij nemen het op tegen meer dan 60 ontwerpers uit Europa.

Jonathan Christopher en Nana van Blaaderen zijn genomineerd voor de Europese editie van de International Woolmark Prize. De Nederlandse ontwerpers nemen het op tegen meer dan 60 andere ontwerpers uit twintig verschillende landen in Europa.

Jonathan Christopher is geselecteerd in de categorie mannenmode. Hij is geen onbekende ontwerper in de modewereld: eerder won hij al de eerste Global Denim Award. Nana van Blaaderen is geselecteerd in de categorie vrouwenmode. Zij heeft een eigen merk waarbij de focus ligt op natuur, milieu en breisels.

Europese finale

De Europese regiofinale vindt plaats in Antwerpen op 13 juli. De ontwerpers presenteren daar schetsen van zes outfits die zijn gemaakt van merinowol. Een van de schetsen moet volledig zijn uitgewerkt. De winnaar krijgt 50.000 Australische dollar voor zijn volgende collectie en wordt uitgenodigd voor de internationale finale.

Internationale finale

De internationale prijs voor mannenmode wordt uitgereikt in januari 2016 in Florence. De vrouwenmode prijs wordt in februari 2016 uitgereikt in New York. De winnaars ontvangen 100.000 Australische dollars als ondersteuning van materiaal sourcing en collectie marketing. Ook komen te liggen bij onder meer Harvey Nichols in Londen, Joyce in China, Saks 5th Avenue in Amerika, 10 Corso Como in Italië, David Jones in Australië en de webwinkels Mytheresa.com en Matches.com.

woolmark prize 

Nana van Blaaderen

woolmark prize 

Jonathan Christopher