TOP

Twee moderetailers genomineerd voor ‘Retail Personalilty 2010’

De genomineerden voor de vakprijs Retail Personality 2010 zijn bekendgemaakt. Moderetailers Roland Kahn en Fokke de Jong en internetretailer Daniel Ropers zijn de kanshebbers voor deze eervolle onderscheiding.

Fokke de Jong is algemeen directeur van het door hem in 1999 opgerichte Suitsupply. Onder eigen merk verkoopt hij maatpakken, shirts en dassen. Roland Kahn is bestuursvoorzitter en oprichter van CoolCat en Wonder Woman. Ook is hij eigenaar van America Today. De derde genomineerde, Daniel Ropers, is mede-eigenaar van Bol.com.

Lef, visie en ondernemerschap
Een vakjury van retailers en experts zal besluiten wie de persoonlijkheidsprijs mee naar huis neemt.  Juryvoorzitter is Kitty Koelemeijer, hoogleraar marketing en directeur van het Marketing and Supply Chain Management Cluster van Nyenrode Business Universiteit.

De jury kijkt vooral of de topmanager de afgelopen drie jaar heeft bewezen te beschikken over lef en ondernemerschap. Ook speelt aantoonbaar succes vanuit een duidelijke visie en focus op vernieuwing een belangrijke rol.

Vorig jaar was Raymond Cloosterman, ceo en eigenaar van Rituals uitgeroepen tot Retail Personality. Hij zal de prijs uitreiken aan zijn opvolger op 1 juni in Kasteel Wittenburg in Wassenaar.