TOP

TW Steel presenteert Renault F1 Team Collection

TW Steel is dit seizoen de 'Official Timing Partner' van het Renault Formule 1 team. Ter gelegenheid hiervan presenteerde het jonge, Nederlandse merk onlangs de nieuwe Renault F1 Team collectie.

De nieuwe collectie van TW Steel omvat twee lijnen. De Renault F1 Team Pilot-lijn bestaat uit pilotenhorloges, terwijl de Renault F1 Team CEO Tech-lijn een meer luxe uitstraling heeft. Beide lijnen bestaan uit vier modellen.

“De collectie brengt het beste van TW Steel en het Renault F1 Team bij elkaar” zegt TW Steels Chief Design Officer Ton Cobelens. Voor de Pilot-lijn heeft hij zich laten inspireren door het verleden van Renault. “Ik was gefascineerd door de achtergrond van Renault in de luchtvaart. Pilotenhorloges zijn groot, makkelijk afleesbaar en bieden een goede zichtbaarheid onder alle omstandigheden. Dit heeft zich vertaald in horloges uit de Pilot-lijn.”
Over de Tech lijn meldt Ton Cobelens het volgende: “Naast de Pilot-modellen wilden we ook iets bieden dat het prestige weergeeft dat bij de Formule 1 hoort. Het resultaat is de Renault F1 Team CEO Tech, een horloge dat past bij de lifestyle die wordt geassocieerd met de Formule 1.”

 

Big in oversized watches

TW Steel is een jong horlogemerk dat de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt. Het merk (The Watch in Steel) bestaat pas sinds 2005, maar is nu al te koop in tientallen landen over de hele wereld. Afmeting is een belangrijk deel van de identiteit van deze horloges, waarvan de wijzerplaten tussen de 37 en 50 millimeter groot zijn. Vandaar ook de slogan ‘Big in oversized watches’.

Een voorlopig hoogtepunt in de het bestaan van het merk is het contract dat vorig jaar werd ondertekend met het Formule 1 team van Renault. Als Official Timing Partner krijgt de naam TW Steel drie seizoenen een prominente plek op de nose cone, front wing flaps en side pods van de Renault R29 race auto’s. Daarnaast is het TW Steel logo te zien op de timing monitoren en de garagemuren van het Renault F1-team. Vanaf volgend seizoen zal het logo bovendien ook zichtbaar zijn op de team uniformen en de racepakken van de coureurs.