TOP

Tv-tip: Studio Jux in Grensverleggers

Deze week zijn Jitske Lundgren en Carlien Helmink van Studio Jux te zien in de televisieserie Grensverleggers bij RTLZ. In deze vijfdelige tv-serie worden maatschappelijk betrokken ondernemers in ontwikkelingslanden gevolgd.

Jitske Lundgren en Carlien Helmink komen in de eerste aflevering van de RTLZ-serie Grensverleggers aan bod met Studio Jux. Hun modeatelier in Nepal is met 25 werknemers verantwoordelijk voor 3% van de nationale kledingexport. “Nepalesen zijn trotse mensen en durven geen fouten toe te geven. Ik probeer alles zo open mogelijk met hen te bespreken, dat gaat steeds beter,” vertelt Jitske. Maar er gaat natuurlijk altijd weer iets mis. “In Nepal ligt het tempo een tandje lager dan in Nederland. Bij deadlines of een collectie die gister al de deur uit had gemoeten, is dat soms wel even slikken.”

Vijfdelige serie

De vijfdelige tv-serie Grensverleggers is geproduceerd door Endemol (SNP Media), de makers van onder andere ‘Grenzeloos verliefd’ en ‘Ik vertrek’. In iedere aflevering staat een van de ondernemers in de spotlights. Het Grensverleggers platform van MVO Nederland stond aan de basis van het televisieprogramma. Op dit online platform beschrijven twintig duurzame Nederlandse ondernemers werkend in ontwikkelingslanden hun zakelijke dilemma’s en dagelijkse belevenissen.

5 uitzendingen

De eerste aflevering van Grensverleggers met Studio Jux is maandag 9 september om 14.20 uur uitgezonden. Hij is daarna nog te zien op dinsdag 10 september om 16.20 uur, woensdag 11 september om 09.20 uur, donderdag 12 september om 11.20 uur en vrijdag 13 september om 12.20 uur.

Bekijk hier de eerste aflevering van Grensverleggers met Studio Jux in de hoofdrol

 

Bekijk de trailer voor een tipje van de sluier.