TOP

Trelise Cooper opent winkel in Amsterdam

De Nieuw-Zeelandse modeontwerpster Trelise Cooper opende 5 oktober op feestelijke wijze de deuren van haar eerste Europese winkel in Amsterdam. De net geopende boetiek hangt vol zijde tops, wollen jasjes en weinig jeans. Zangeres Do is al fan.

Wit, een grote barokspiegel en paskamers met karamelkleurige gordijnen kenmerken de winkel van Trelise Cooper aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. De vrolijke ontwerpster kwam 5 oktober persoonlijk de winkel openen. “Nederlandse vrouwen zijn prachtig”, aldus Cooper.

Modeshow
Tijdens de opening werden de gasten getrakteerd op een modeshow. Zeventien modellen showden de vrouwelijke ontwerpen van Cooper. Vooral gekleurde zijde tops domineren dit najaar de collectie. Ook wollen jasjes, zowel kort als lang en in diverse kleuren waren afgelopen dinsdagavond veel op de witte loper in de winkel te zien. Als verrassing voor Cooper kwam zangeres Do een aantal nummers zingen. “De collectie is zo mooi. Ik ben nu al een grote fan”, laat Do weten.

Nederland
De boetiek in Amsterdam is de eerste winkel van Cooper in Europa. Dat het gelijknamige merk Trelise Cooper nu in Nederland hangt, is volgens Peter Clercx zijn schuld. Clercx werkt bij Ventures Valley, de Nederlandse licentiepartner van Cooper. “Tijdens mijn vakantie zag ik het merk voor het eerst en toen dacht ik meteen: dit moet naar Nederland. Na een gesprek met Cooper is het balletje gaan rollen.”

Winkels
Naast een winkel in Nederland heeft Cooper nog twaalf andere winkels, verspreid over veertien landen. Haar collectie hangt in meer dan 350 winkels. Beroemdheden zoals Lindsey Lohan en Catherina Zeta Jones worden regelmatig gespot in ontwerpen van Cooper. Julia Roberts kocht onlangs zelfs de hele collectie.

Benieuwd naar de opening en de winkel van Trelise Cooper? Bekijk de slideshow voor een impressie.