TOP

Transfer Fashion failliet, Duetz start crowdfundingscampagne en Teym opent winkel

Het Amsterdamse korte termijn vrouwenmodelabel Transfer is failliet verklaard. Verder heeft het duurzame merk Teym een fysieke winkel geopend, tekent Mr Marvis het contract voor een winkelpand in Den Haag en is Pim Duetz een crowdfundingscampagne gestart. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 7 december.

Credit beeld Teym: Maxime Cartens

Duurzaam label Teym opent eerste eigen winkel

Na tijdelijke pop-up stores in zowel Amsterdam als Antwerpen, is de de allereerste permanente Teym-winkel nu open aan de Utrechtsestraat 106 in Amsterdam. Teym werd zeven jaar geleden opgericht door Maxime Cartens en heeft een duurzame insteek; het Nederlandse label doet niet aan seizoensgebonden collecties, maar brengt steeds één tijdloos product uit zoals The Parka, The Shirt en The Sweatsuit. Dit najaar wordt daar The Everyday Suit aan toegevoegd. Een workwear inspired broek en een jasje met een relaxte fit, gemaakt van biologisch katoen en gemaakt in Portugal. 

Transfer Fashion is failliet

Transfer Fashion is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam, meldt Faillissementsdossier. Advocatenbureau Jones Day bevestigt aan Fashion United dat het gaat om de faillietverklaring van het korte termijn vrouwenmodelabel Transfer, dat valt onder het bedrijf Transfer Fashion Nederland B.V. De website van het label is uit de lucht gehaald. Het modebedrijf was meer dan 30 jaar actief vanuit het World Fashion Center in Amsterdam. Waarom Transfer Fashion failliet is gegaan is nog niet bekend gemaakt, de zaak wordt onderzocht door de curator.

Pim Duetz start crowndfundingscampagne 

Pim Duetz, de mede-eigenaar van multibrandketens Duetz en Adam Brandstores is een crowndfundingcampagne gestart om een verdere digitalisering van de winkels te kunnen financieren. “Kwaliteit, service en persoonlijke aandacht zijn ons visitekaartje, on- en offline. Door dit te combineren met nieuwe digitale technologie, nieuwe webshops en nieuwe logistiek maken we ons bedrijf klaar voor de toekomst”, aldus Duetz op het platform Crowd About Now. “We kiezen er bewust voor dit samen met onze klanten te doen.” 

De ondernemer hoopt minimaal 4 ton op te halen voor eind januari 2023. De teller staat op dit moment op 194 duizend euro. Duetz heeft vier mannenmodezaken, een vrouwenmodewinkel en een webshop in het midden-hoog segment. Mannenmodeketen Adam Brandstores bestaat uit 18 fysieke locaties en een webshop.

Mr Marvis naar Den Haag

Na de opening van de eerste winkel aan de P.C. Hoofstraat in Amsterdam gaf mede-oprichter David Sipkens aan de pijlen op het buitenland te gaan richten, maar nu komt daar dan toch een tweede vestiging van Mr Marvis in Nederland. De broekenspecialist heeft een huurcontract afgesloten voor een winkelpand aan de Hoogstraat in Den Haag, meldt vastgoedbedrijf Kroese Paternotte. De nieuwe locatie gaat naar verwachting in het voorjaar van 2023 open. Mr Marvis heeft naast de vestiging in Amsterdam ook nog een webshop en een winkel in Antwerpen en in München.

Amazon opent foute kersstruien-webshop

Amazon.nl opent vandaag de online foute kersttruienwinkel, met honderden verschillende foute kersttruien waaronder een limited edition foute kersttrui van zanger Dries Roelvink. De ‘Fa Fa Fantastico’ kersttrui van Roelvink is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. De gehele opbrengst van deze trui wordt verdubbeld door Amazon, en geschonken aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.