TOP

Tramontana expandeert naar Zuid-Europa, Ganni opent twee winkels in Parijs, Modefabriek maakt zomerdata bekend en Antwerp Fashion Week groeit

Tramontana breidt uit naar Zuid-Europa en heeft meer expansie-ambities en Ganni opent twee winkels tegelijk in Parijs. Verder: Modefabriek maakt de nieuwe zomerdata bekend en Antwerp Fashion Week wil alternatief bieden voor gecancelde beurzen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 25 januari.

Foto: Ganni

Tramontana expandeert naar Zuid-Europa

Tramontana heeft de afgelopen maanden uitbreiding naar de Zuid-Europese markten Spanje, Italië en Portugal ingezet. Dit laat het Nederlandse merk weten aan Textilia. De onderneming werkt in dit gebied met verschillende agenten. De eerste voorjaar/zomercollectie (levering april) is volgens commercieel manager Hans Koelma goed ontvangen door de retailers. “Nu is het afwachten of de doorverkoop aan de consumenten eenzelfde resultaat geeft.” Het vertrouwen is er: “Als Noord-Europees merk met een brede collectie bieden we toch een bepaald handschrift dat daar kan aanslaan.” Koelma kent de Zuid-Europese landen goed, door zijn werk in Spanje en Portugal voor voormalige werkgevers G-Star, Garcia Jeans en CKS. “Door mijn contacten hebben we daar betrouwbare partners weten te vinden. Nu gaan we eerst rustig opbouwen en de markt aftasten.” Tramontana heeft meer ambities op het expansievlak: een jaar geleden startte het merk in Frankrijk en de komende periode kijkt het bedrijf naar uitbreidingsmogelijkheden in Scandinavië. Tramontana is verder onder meer verkrijgbaar in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.  

Ganni opent twee winkels in Parijs

Het Deense modemerk Ganni opent dit voorjaar twee winkels in Parijs. Het bedrijf betrekt op 17 maart een vestiging aan de Rue Vieille du Temple in Le Marais. Een week later, op 24 maart, opent het merk de winkel in de Rue du 29 Juillet in de wijk Saint-Honoré. Andrea Baldo, ceo van Ganni, noemt in een statement Frankrijk een belangrijke markt voor Ganni. “Openen in Parijs, een van de belangrijkste internationale modesteden, is een belangrijke stap voor de aanwezigheid van het merk. Ganni heeft een loyale community in Parijs en we hebben de afgelopen jaren al geïnvesteerd in dit gebied. Via verschillende kanalen, een Parijs kantoor en studio, dus we zijn ongelofelijk opgetogen om twee fysieke zaken op zulke prominente locaties te openen. We zien het als een belangrijke mogelijkheid om op een fysieke manier de banden met onze achterban aan te halen.” Ganni is al in Frankrijk verkrijgbaar via diens Franse online shop en de warenhuizen Le Bon Marché, Printemps en Galeries Lafayette. Het merk is in Europa en Amerika vertegenwoordigd met 32 conceptstores. 

Modefabriek maakt zomerdata bekend

Modefabriek heeft de nieuwe data voor de komende zomereditie bekendgemaakt: 10 en 11 juli 2022. De modevakbeurs laat weten inmiddels te zijn gestart met de voorbereidingen. Eind december nam de organisatie het besluit om de januari-editie van Modefabriek niet door te laten gaan in verband met de coronamaatregelen en de onzekerheid door de lockdown.  

Antwerp Fashion Week groeit en wil alternatief bieden voor gecancelde beurzen

Antwerp Fashion Week – dat plaatsvindt op 6 en 7 februari 2022 – wil een serieus alternatief zijn voor de internationale beursevents die dit seizoen door de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. De organisatie biedt deze editie een groter aanbod van exposanten en merken aan. “Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar, wilden we ons beursinitiatief verder uitbouwen om retailers kennis te laten maken met nog meer agenturen, showrooms en merken”, laat mede-organisator Dieter Deceuninck weten. Tijdens het event in Antwerpen kunnen ondernemers en inkopers terecht bij 18 agenturen en showrooms die samen 122 merken vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er pop-upactiviteiten van modebedrijven en modeshows door de stad. Deelnemende merken zijn onder meer: 10 Days Lifestyle, Butcher of Blue, Clean Cut Copenhagen, Denham The Jeanmaker, Goosecraft, Hvisk, Minimum, Neuw Denim, Sessun en Won Hundred.