TOP

Topshop opent in Amsterdam twee shop-in-shops bij SPRMRKT

Goed nieuws voor de diehard fashionista: Topshop komt naar Nederland! Vanaf 10 juni kun je 'topshoppen' bij twee shop-in-shops bij SPRMRKT.

Op de Facebook-pagina van Topshop valt inmidels te lezen dat er twee shop-in-shops komen. Eentje bij het filiaal van SPRMRKT op de Rozengracht, de ander bij SPRMRKT STH op de Willemsparkweg. En inmiddels heeft het ook Facebook-profiel van SPRMRKT een nieuwe foto die niets aan duidelijk te wensen overlaat. Alleen de high end kledinglijn zal er te krijgen zijn. Dat is misschien een kleine tegenvaller voor diegenen die gehoopt hadden op een grote winkel, maar voor de echte diehard-fans zal het vermoedelijk weinig uitmaken.

Geruchtenmachine
Op Twitter gonste het woensdagavond van de geruchten dat het gaat om een shop-in-shop bij SPRMRKT op de Rozengracht in Amsterdam. Dat zou enige tijd geleden al in een nieuwsbrief van SPRMRKT hebben gestaan. Ook Textilia-redacteur mannenmode Lideweij Bosman twittert: “Nieuwtje: op 10 juni opent Topshop een 30m2 shop-in-shop in SPRMRKT. Maar de meesten van jullie wisten dat waarschijnlijk al. #uitgelekt”.

Doordat op Twitter de link met SPRMRKT werd gelegd, was het wat makkelijker zoeken. Zo bleek op de Tumblr van l’Officiel ook al enkele weken het nieuws te staan dat Topshop op de Rozengracht zou intrekken, maar dan al op 2 juni. Dat klopte dus niet helemaal. Ook de Facebook-pagina van SPRMRKT bevatte op 19 januari al een bericht dat daar naar verwees. Het bericht zelf is allang verwijderd, maar via Google Cache was het nog wel terug te vinden. Conclusie: het blijft lastig voor marketeers om acties goed onder de pet te houden met fenomenen als nieuwe media OF er is op een heel handige manier een hype gecreerd.