TOP

Topshop en Topman te koop via Zalando

Het Engelse merk Topshop heeft een overeenkomst afgesloten met Zalando om Topshop en Topman vanaf september op de Duitse website te verkopen.

De kleding van Topshop en zustermerk Topman kan vanaf september aangeschaft worden via Zalando. “Topshop en Topman passen extreem goed bij onze modebewuste klanten”, laat directeur David Schneider aan het Duitse Textilwirtschaft weten. Volgens hem is het voor de fans van het merk op het vasteland van Europa moeilijk om aan de kleding te komen. Dat zal nu een stuk makkelijker gaan. Via de webshop van Topshop en Topman kon de kleding al gekocht worden maar daar moesten verzendkosten worden betaald voor het verschepen van bestellingen onder de 75 euro. Bij Zalando zijn de verzendkosten en retourneerkosten juist gratis. “Door te werken met merken als Topshop en Topman, wint Zalando momentum als de toonaangevende online modebestemming”, laat schneider aan Retail Week weten. Topshop en Topman zal verkocht worden in de kernmarkten van Zalando, zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, Itaië en Zwitserland. Groot Brittannië hoort daar dus nog niet bij.

Productenaanbod
Elke producten er via Zalando verkocht gaan worden en hoeveel, wil Schneider nog niet weggeven maar hij sprak wel over een ‘aanzienlijk deel’. Het aanbod wordt om de twee weken bijgewerkt.