TOP

Topman van kledingmerk Tenson vertrekt

De directeur van kledingmerk Tenson, Johan Lövqvist, verlaat het bedrijf. Het Zweedse merk heeft nog geen opvolger gevonden.

Johan Lövqvist verlaat het Zweedse modebedrijf komend voorjaar, meldt Tenson op zijn website. Lövqvist werkt er sinds 2008. Onder zijn leiding en onder drie verschillende eigenaren verdrievoudigde het bedrijf zijn omzet, werd er een nieuwe distributie opgezet en breidde het merk verder uit naar Europa, zo schrijft Tenson.

Nedvest

Het Amsterdamse investeringsbedrijf Nedvest, de huidige eigenaar van het merk, vindt het jammer dat Lövqvist vertrekt. “Johan heeft een groot Tenson-hart en heeft bewezen dat hij in staat is geweest om een groter bedrijf op te bouwen in deze markt”, reageert Tim Kreté, partner bij Nedvest. “Het spijt ons hem te zien gaan en hem veel succes wensen bij zijn nieuwe inspanningen.”

Ad-interim

Lövqvist zal de komende maanden een adviserende rol blijven spelen bij Tenson. Zolang er geen nieuwe vervangers zijn gevonden, vormen Tim Kreté en zijn collega bij Nedvest Luke Klein Nijenhuis samen de ad-interim raad van bestuur.