TOP

Toekomst Lesara onzeker, Jack & Jones lanceert nieuw retailconcept en gratis tattoo bij Hudson’s Bay

De toekomst van de Duitse webshop Lesara is onzeker, nu de koper zich op het laatste moment heeft teruggetrokken. Jack & Jones lanceert een nieuw winkelconcept waarvan de komende drie jaar veertig winkels moeten openen. En H&M heeft vorig jaar meer omzet in Nederland geboekt dan het jaar ervoor. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 6 februari 2019.

Toekomst Lesara onzeker

De toekomst van de Duitse webshop Lesara is onzeker, nu de koper waarmee de curator in onderhandeling was zich op het laatste moment heeft teruggetrokken. Verder zouden er geen andere potentiële kopers in beeld zijn. De webwinkel is in 25 landen actief, waaronder Nederland. Het snelgroeiende koopjesplatform vroeg begin november uitstel van betaling aan, onder andere door problemen in het logistieke centrum in Erfurt. Dat melden Duitse media. Lesara had tot 1 februari om een koper te vinden voor het hele bedrijf. Nu dat niet is gelukt richt de curator zich op de verkoop van het logistieke centrum, waarvoor nog verschillende geïnteresseerden zouden zijn.

Jack & Jones lanceert nieuw retailconcept

Mannenmodemerk Jack & Jones lanceert een nieuw winkelconcept onder de naam Warehouse Store, waarvan de komende drie jaar veertig winkels moeten openen. De eerste Jack & Jones Warehouse-winkel is op 31 augustus geopend in het outletcentrum in het Duitse Neumünster. Het nieuwe concept is onderdeel van de nieuwe groeistrategie van het merk, met uitbreiding van het assortiment, een omnichannel-integratie en het betreden van nieuwe markten.

Jack & Jones Warehouse is een herinterpretatie van het klassieke outletconcept. In deze winkels verkoopt het merk geen verouderde voorraden en restanten van vorig seizoen, maar biedt het wel minimaal dertig procent korting op de prijzen ten opzichte van de normale Jack & Jones winkels. Dit bereikt het merk door een speciaal inkoopteam op de sourcing te zetten en door de kosten laag te houden. De producten worden op een ‘simpele’ manier gepresenteerd zodat het winkelpersoneel zich kan focussen op het aanvullen van de collectie in plaats van op de visual merchandising. De winkelinrichting is geïnspireerd op een magazijn, verdeeld in afdelingen per productgroep.

Jack  Jones Warehouse 15 Jack  Jones Warehouse 19

Omzetgroei voor H&M in 2018

H&M heeft vorig jaar 4% meer omzet in Nederland geboekt dan het jaar ervoor. De retailer realiseerde een omzet van omgerekend 623,8 miljoen euro. Dat schrijft Retailnews. Voor een deel is de omzetplus te danken aan gunstige wisselkoersen, want in lokale valuta liep de omzet in Nederland met 1% terug. De retailer opende in 2018 tien nieuwe winkels in Nederland, maar sloot er elf. Het winkelbestand staat nu op 144 filialen. De totale jaaromzet van de H&M Group groeide met 5% naar omgerekend 20,3 miljard euro. De winst liep terug van bijna 1,6 naar iets meer dan 1,2 miljard euro. Er werd meer kleding verkocht voor de volledige prijs en minder afgeprijsd. H&M beschouwt de groei als een teken dat het op schema ligt met zijn ‘transformatie naar een toekomstbestendig bedrijf’.

Hudson’s Bay geeft gratis tattoos weg

Retailer Hudson’s Bay geeft klanten op Valentijnsdag de mogelijkheid om een gratis tatoeage te laten zetten in één van de dertien filialen, wanneer ze voor minimaal €50,- iets kopen in de winkel. De bekende tattooshop Ink District Amsterdam opent op 14 februari voor één dag een shop in alle dertien Hudson’s Bay warenhuizen. De professionele (inter)nationale tattoo-artists van Ink District Amsterdam gaan de tatoeages zetten.

In samenwerking met Hudson’s Bay hebben zij een speciale selectie afbeeldingen gemaakt waar klanten uit mogen kiezen, zoals een roos, zwaluw, smiley, het woord ‘love’ of een hart met het woord ‘mom’. Na besteding van €50,- kunnen klanten zich via een intekenlijst, die elk uur opengaat, inschrijven voor het laten zetten van een tatoeage. Hudson’s Bay members kunnen punten verzilveren om samen met hun geliefde kans te maken op een tattoo.

Hudsons Bay tattoos