TOP

Toekomst JC Rags onzeker

Zinvest Fashion, moederbedrijf van modemerken Dept en JC Rags, is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Maandag werd al bekend dat Dept is overgenomen door de Veldhoven Group. De toekomst van JC Rags is nog onzeker.

Waardoor het bedrijf in financiële problemen terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. Volgens Omroep Brabant had Dept een schuld van 29 miljoen euro en JC Rags van 2 miljoen euro. Boels Zanders Advocaten uit Eindhoven is aangesteld als curator. Nog niet duidelijk is wat er met de uitlevering van de nieuwe collectie van JC Rags gebeurt. Er wordt nog gezocht naar een eventuele koper.

Dept overgenomen
Dept is net op tijd gered van een faillissement. Maandag, een dag voor het faillissement, werd bekend dat de Veldhoven Group het damesmodemerk heeft overgenomen en toevoegt aan het portfolio met de merken Sandwich en Turnover. De helft van de medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. De Dept-winkels vallen niet onder het faillissement.

Investeringsmaatschappij
JC Rags en Dept waren sinds 2008 in handen van Zinvest Fashion BV. De investeringsmaatschappij was ook eigenaar van Men at Work, dat in april dit jaar zelfstandig werd middels een management buy out.