TOP

Toch weer nieuwe kindermodebeurs in Berlijn

Opnieuw is er een Duitse poging om een volwaardige kindermodevakbeurs neer te zetten. Kid's Wear Magazine is de organisator van het internationale inkoopmoment op 8 en 9 juli 2012. Dat meldt Textilwirtschaft vanmiddag op haar site.

Nu Karl Heinz Müller na twee pogingen de handdoek definitief in de ring heeft gegooid, is het de beurt aan kindermodefotograaf en redacteur van de Kid’s Wear Magazine, Achim Lippoth om Duitsland zijn eigen internationale kindermode- en lifestylebeurs te geven. Kid’s Wear Berlin moet een halfjaarlijkse internationale kinderbeurs in de Duitse hoofdstad worden. De beurs moet mode en -lifestylelabels gaan brengen in alle segmenten, maar ook speciale producten op het gebied van hardwaren. De beurs staat gepland aansluitend op de Berlin Fashion Week in de Kunst-Banquet Hall Arena in Treptow.
Podium voor kleine en grote merken
Op dit moment hebben zich 70 exposanten aangemeld voor een beurs die volgens Lippoths plannen in totaal 3500m ² moet gaan beslaan. “We willen een ideaal podium zijn voor zowel kleine als grote labels. De Arena biedt daarvoor flexibele presentatiemogelijkheden”, zegt Lippoth tegen Textilwirtschaft. Naast het klassieke beursconcept van collecties presenteren en orderen gaat er een forum komen met trends, informatieborden, fashionshows en foto-exposities.

Ook in Belgie treft men alweer voorbereidingen voor een kindermodebeurs.