TOP

Tobias Gröber deelt zijn Ispo 2012 top-5

De beursoppervlakte en het aantal exposanten van wintersportvakbeurs Ispo groeit elk jaar. Ispo business directeur consumentengoederen, Tobias Gröber, doet er alles aan om het aanbod voor bezoekers zo internationaal, gevarieerd en aantrekkelijk mogelijk te maken. Wat had je niet mogen missen op Ispo 2012 volgens Tobias Gröber? Een top 5 exclusief voor Sportcult.

Nummer 1: Ispo Vison, hal B1

Tobias Gröber: “Acht jaar geleden is Ispo Vision ontstaan. De hal met modieuze wintersportmerken was toen nog een ondergeschoven kindje en werd eigenlijk volledig genegeerd door een groot deel van de wintersportbranche. Tegenwoordig is dit de hal waar het gebeurd. Ispo Vision brengt sport en mode tot elkaar. Merken willen hier staan, creëren de meest creatieve stands en beursbezoekers zoeken hier naar inspirerende collecties. Vorig jaar stond Emporio Armani hier nog met een test-stand. Dit jaar hebben ze een stand van maar liefst 580 vierkante meter (de zogenaamde black box, red.) en zijn ze ‘the talk of town’.”

Nummer 2: European Fashion Award (FASH), hal B3
Tobias Gröber: “De Duitse mode-industrie wil jonge, talentvolle modestudenten helpen en organiseert daarom sinds 2005 in samenwerking met Ispo de European Fashion Award. Dit jaar was het ontwerp-onderwerp ‘Active performance Sportswear’. Er is ook een Nederlandse studente (Hildemieke Vis, red.) in de race voor de FASH-award. Veel merken zijn oprecht geïnteresseerd in wat de studenten hebben ontworpen. En voor de internationale studenten is dit een ideaal platform om een baan te bemachtigen in de sportindustrie.”

Nummer 3: Nerf Gun, hal A2

Tobias Gröber: “Eigenlijk is dit een gadget voor kids, maar al op de eerste beursdag ben ik langs de stand van Nerf Gun gelopen. Inderdaad: even ontspannen en ‘Boys be boys’. Met name die nieuwe ‘Super Blaster’ is geweldig.”

Nummer 4: Burton container, hal A1

Tobias Gröber: “Het merk Burton heeft zichzelf zeker qua stand weer overtroffen. Deze Ispo hebben ze een zeecontainer in de hal geplaatst waar ze hun nieuwste collectielijnen in showen. Een eye catcher die je niet kunt missen.”

Nummer 5: De Peepshow, hal A1

Tobias Gröber: “Wat doet een peepshow op Ispo denken veel mensen. Maar net zoals vorig jaar is dit een stand die je zeker moet hebben gezien!”