TOP

TMO-studenten presenteren vernieuwende fashion concepten

Studenten van de TMO Fashion Business School hebben in een Business Pitch vernieuwende fashion concepten aan een professionele vakjury gepresenteerd.

De afgelopen tien weken hebben twaalf teams van studenten uit het vijfde semester van TMO Fashion Business School hard gewerkt aan fashion concepten. Die hebben zij nu gepresenteerd in een Business Pitch aan een professionele vakjury en hun medestudenten.

Jury
In totaal werden twaalf concepten gepresenteerd aan een vakjury bestaande uit Jan Meerman (Inretail), Rens Tap (Modint), Jan van Herwijnen (Fashioncheque), Carin Frijters (CF Retail Advies), Alexander Heijkamp (Rabobank), Peter Wolfsen (Inretail), Emilie Huber (Colori Shoes), Wendy Romijnders (Jame Meubelen) en Stephan Bliek (Divided).

Twee winnaars
Uit deze twaalf concepten zijn er twee concepten uitgekozen als winnaars. Dit zijn de concepten ‘Inside’ en ‘House of Fashionology’, omdat deze nog niet bestaan op de markt. De winnende teams krijgen een Fashioncheque.

‘Inside’
Het concept ‘Inside’ richt zich op vrouwen met kinderen met maten van 92 t/m 164 en biedt een virtuele kledingkast, waarin mensen eigen en andermans kinderkleding kan tonen, waarderen en (ver)kopen. Daarnaast is er ook een webshop met een virtueel prikbord, waarop moeders van alles met elkaar kunnen delen.

‘House of Fashionology’
Het andere winnende concept ‘House of Fashionology’ is een plek waar mensen kleding kunnen creëren naar eigen smaak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D-printen, printen van stoffen en lasersnijden. Daarnaast is ecologie het verbindende element binnen het concept; terug te zien in de winkelinrichting, het veredelen op een eerlijke wijze en het stimuleren van hergebruik.

Business Pitch
De Business Pitch  maakt onderdeel uit van het Businessplanproject, waarmee TMO-studenten hun vijfde semester afronden. De studenten leren in dit project om vanuit marktonderzoek, groepsgewijs, een businessplan tot stand te brengen dat aan een investeerder gepresenteerd kan worden.