TOP

TK Maxx opent twee winkels in Amsterdam

Dit voorjaar opent Amerikaanse outletformule TK Maxx twee vestigingen in Amsterdam.

Winkelketen TK Maxx opent in Amsterdam Osdorp en Amsterdam Zuidoost. De nieuwe vestigingen van TK Maxx in de hoofdstad hebben bij elkaar een vloeroppervlakte van 4200 vierkante meter. Met de opening van de twee nieuwe winkels komt het totaal aantal vestigingen in Nederland op zeven. Dat maakt vastgoedsite PropertyNL bekend.

Osdorp

In Amsterdam Osdorp komt de modeprijsvechter aan het Osdorpplein 778 met een oppervlakte van 2195 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. De winkel opent op 2 mei om 10.00 u ‘s ochtends.

Zuidoost

De tweede winkel opent 11 mei in Amsterdam Zuidoost in winkelgebied de Amsterdamse Poort. Deze winkel aan het Bijlmerplein 355 heeft een oppervlakte van 1968 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen.

Tweede poging

De outletketen probeert het niet voor het eerst in Nederland. In 1998 kwam het bedrijf naar Nederland, maar in 2001 vertrok TK Maxx weer uit Rotterdam, Alkmaar en Hilversum door tegenvallende verkoopresultaten.

In 2015 wilde de Amerikaanse keten een nieuwe poging wagen in Nederland. Dit vanwege het succes van de winkels in Duitsland. Het bedrijf maakt deel uit van TJX Companies en is een multibrand outletwinkel. TK Maxx koopt producten (restpartijen) van merken die ze vervolgens met 60 procent korting aanbieden.

TK Maxx zou alle middelgrote steden in Nederland op het oog hebben. Op dit moment beschikt de outletketen over ruim 500 vestigingen in Europa, maar het wil dat aantal laten doorgroeien tot 975, inclusief vestigingen van meubelvariant HomeSense.