TOP

Tips: hoe start ik een webshop?

Op maandag 19 en 26 maart organiseren Textilia Institute en Mybusinessacademy in Almere de workshop 'Starten met een webshop.' Docent Suzan Eikelenstam onthult alvast drie tips voor ondernemers die de beginselen van e-commerce willen leren.

Tip 1: Verdiep je in feiten en cijfers

Je kunt geen webshop starten zonder op de hoogte te zijn van de feiten en cijfers met betrekking tot e-commerce, meent Suzan Eikelenstam. Onderzoek goed de actuele marktcijfers, groeisegmenten en globale trends. Suzan: “Uit deze informatie kun je afleiden waar jouw grote kansen als webshop-eigenaar in spe liggen.”

Tip 2: maak een ondernemingsplan
Een ondernemingsplan maken tijdverspilling? Volgens Suzan zullen personen die dit roepen op feestjes altijd hobbyisten blijven. “Het opstellen en voortdurend bijschaven van een ondernemingsplan geeft zelfkennis. Daarnaast geeft het je houvast als je het zicht dreigt kwijt te raken.”

Tip 3: bespaar niet op de back office
Na het schrijven van het ondernemingsplan staat de volgende uitdaging op de planning: het daadwerkelijk bouwen van de webshop. Tip van Suzan: investeer in de back office. “Als je sommige betaalopties niet direct meeneemt tijdens het bouwen van je webshop dan kan het je later veel geld kosten om deze opties alsnog te installeren.”

Suzan Eikelenstam
Docent Suzan Eikelenstam is opgegroeid in een ondernemersgezin en leerde al vroeg hoe de modebranche in elkaar steekt. Sinds 2007 heeft Suzan haar eigen pr-bureau ‘Hyperz PR’. Eind 2011 lanceerde ze WebshopPR, een pr-bureau puur gericht op webwinkels.

Cursus Starten van een webshop
Wil je ook in één dag een stappenplan aangereikt krijgen om je eigen webshop te starten? En wil je niet alleen leren hoe je een webshop start, maar ook hoe je online service kan verlenen, van bezoekers kopers maakt en leren hoe een fysieke en digitale winkel elkaar perfect kunnen aanvullen? Op maandag 19 en 26 maart organiseren Textilia en Mybusinessacademy opnieuw de cursus webshop starten. Als Textilia abonnee ontvang je nu 10% inschrijfkorting en 25% korting op een WebshopPR rapport. In dit rapport krijg je op maat gemaakt advies voor bijvoorbeeld je marketing, het optimaliseren van je webshop of advies bij het starten met een onderscheidend concept. Meld je direct aan of kijk hier voor meer informatie.

De cursus vindt plaats in Brandboxx Almere.