TOP

Timberland werkt samen met Italiaans designbureau voor vrouwencollectie

Voor een extra feminiene touch aan de vrouwencollectie, heeft Timberland de handen ineen geslagen met Italiaans designbureau EU Design Hub.

Vanaf winter 2017-2018 gaat Timberland samenwerken met Italiaans designbureau EU Design Hub. Het van origine sportieve outdoormerk wil op deze manier ‘een extra feminine touch’ aan de vrouwencollectie geven. “Hierdoor passen de modellen beter bij de Europese standaarden en hebben ze een meer eigentijdse, coole look”, schrijft Timberland in een persbericht.

Stads

Voor de wintercollectie is de stad als inspiratiebron gebruikt. Vooral de modellen Kiri-Up en Courmayeur laten de nieuwe weg zien. De Kiri-Up is een sneaker die zweeft tussen sport en fashion. De stretch enkelsteun en de licht geweven bovenkant zorgen voor steun, bewegingsvrijheid  en  comfort. De sneaker komt in verschillende kleuren en materialen. Daartegenover is de Courmayeur een casual en klassieke boot. De schoen wordt gemaakt van wol en katoen en is afgewerkt met leer. De Courmayeur komt in vier verschillende kleuren en drie verschillende versies: de Mid Pull On Boot, de Lace-Up en de Winter Boot.

Timberland AW172Timberland AW17
Timberland AW173Timberland AW174