TOP

Timberland stopt samenwerking met A.P.C

Na racistische uitspraken van hoofdontwerper Jean Touitou van A.P.C. tijdens de presentatie van de mannencollectie in Parijs, heeft Timberland de samenwerking stopgezet.

Hoofdontwerper Touitou van het Franse kledingmerk A.P.C. zorgde tijdens de presentatie van de mannencollectie voor een behoorlijk spektakel. Hij hield een bordje omhoog met de tekst ‘Last Ni##@$ IN PARIS’ en gebruikte in zijn toespraak tijdens de show veelvuldig het woord ‘nigger’. Daarnaast zei Touitou dat Timberland een merk was dat ‘sterke banden met het getto zou hebben’. Dit meldt Fashionista.

Samenwerking afgelast

Timberland nam het voorval niet in dank af en reageerde door zo snel mogelijk de samenwerking met A.P.C. af te gelasten. “Gisteren hoorden we de beledigende opmerkingen van Jean Touitou tijdens zijn show in Parijs. We hebben ervoor gekozen om onze betrokkenheid bij de A.P.C. onmiddellijk te stop te zetten. De samenwerking voor een schoenencollectie die we hadden gepland voor dit najaar, is ook van de baan.”, laat Stewart Whitney, directeur van Timberland in een verklaring weten. 

“Dit soort taal en deze aanpak zijn volledig in tegenstelling met onze waarden. Timberland wil samenwerken met ontwerpers en merken die zich in de voorhoede van lifestyletrends begeven, maar even belangrijk; ze moeten ook onze waarden delen. We tolereren geen beledigende taal of racistische opmerkingen van welke aard dan ook, die wordt geassocieerd met het merk Timberland.”, aldus Stewart Whitney.

Spijt

Inmiddels heeft Jean Touitou gereageerd op Timberland: “Toen ik de laatste samenwerking van ons merk beschreef, sprak ik roekeloos en gebruikte ik termen die zowel onwetend als beledigend waren,” licht Touitou toe in een schriftelijke verklaring. “Ik verontschuldig me en ik heb diepe spijt van mijn slechte woordkeuze, die op geen enkele manier een weerspiegeling zijn van mijn persoonlijke mening.”