TOP

Tilburgse Premark krijgt de Ierse Primark op zijn dak

In het nog leegstaande pand waar de Ierse modeketen Primark zich binnenkort vestigt, opende in juni de kledingdiscount Premark zijn deuren. Primark was niet blij en schakelde een advocaat in.

Primark dreigt met juridische stappen tegen de Tilburgse kledingwinkel Premark. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Eind februari maakte de Ierse modeketen bekend een vestiging te openen in Tilburg. Michael Olijnyk opende daarop afgelopen juni zijn nieuwe kledingwinkel Premark. Na de opening van zijn kledingwinkel schakelde de Ierse winkelketen gelijk een Nederlandse advocaat in.

Olijnyk verkoopt naar eigen mening onder de naam Premark ´verreweg de goedkoopste kleren van de stad´. “Het Tilburgs winkelpubliek houdt van koopjes”, aldus Olijnyk. Naar eigen zeggen wel met kwaliteit, iets wat Primark volgens hem niet doet. “Ik doe elke maandag inkopen in Parijs zodat er bij mij in de winkel modieuze kleding hangt. De Primark is in prijs misschien wel vergelijkbaar, de kwaliteit niet.”

Primark dreigt met juridische stappen indien Olijnyk niet stopt met de ‘inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten’ van de Ierse modeketen. Voor elke dag dat hij de naam Premark nog gebruikt, dreigt er volgens de advocaat een boete van 2.500 euro. Ook is er 3.000 euro geëist voor de juridische kosten.

Het lijkt erop dat Olijnyk hier gehoor aan geeft. De voorgevel van zijn winkel heeft namelijk een metamorfose ondergaan. Er is geen verwijzing meer te vinden naar de Ierse Primark. Enkel een paspop en twee papieren hartjes met het woord ‘sale’ zijn nog terug te vinden in de etalage. Of de geëiste 3.000 euro ook betaald is, is niet bekend.