TOP

Tilburg overweegt te betalen voor Primark

De gemeente Tilburg overweegt een financiële bijdrage te leveren om een Primark-filiaal naar de stad te lokken. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Het Tilburgse college van B en W is bereid te betalen voor de vestiging van Primark in de stad. Dat blijkt uit het antwoord op de vragen van de VVD over het inrichten van de nieuwe winkelroute het ‘winkelrondje’ aan het stadhuisplein. De gemeente betaalt alleen als de komst van de Ierse budgetketen een positieve bijdrage levert aan de versterking van de binnenstad op langere termijn.

Scenario’s
De gemeente Tilburg heeft twee scenario’s klaarliggen voor het ‘winkelrondje’, één  plan met en één plan zonder Primark. Het Brabants Dagblad schrijft op 11 april dat CDA-raadslid Erik de Ridder nog wacht op uitsluitsel van Primark. In januari 2013 maakte het BD bekend dat de beoogde locatie voor de publiekstrekker  ‘stadskantoor III’ is, tegenover het stadhuis. Als Primark besluit zich te vestigen in de stad, dan wordt het stadskantoor omgebouwd tot een winkelpand van 7000 vierkante meter.

Primark
De meest recente opening van Primark was op 31 maart 2014 in Nijmegen. Daarmee staat de teller op zeven Nederlandse winkels. In het najaar van 2014 opent de Ierse budgetketen twee nieuwe filialen in Venlo en Arnhem

Lees ook: Primark heeft geen webshop nodig