TOP

Tijdelijke verkooptentoonstelling mode-illustraties Piet Paris

In oktober 2010 brengt mode-illustrator Piet Paris voor het eerst een selectie van zijn werk bijeen in een publicatie. De 124 illustraties in het boek geven een overzicht van belangrijke verschijningsvormen in de mode van de afgelopen twintig jaar.

Het Engelstalige boek ‘Piet Paris Fashion Illustrations’ biedt een overzicht van Paris’ beste illustraties van de afgelopen twintig jaar. De hoofdstukken zijn ingedeeld per opdrachtgever of op beeldtechnische overeenkomsten: Saks Fifth Avenue en Vogue, maar ook techniek, kleurgebruik en materiaalkeuze zijn hoofdstukonderwerpen.

Tentoonstelling
Tijdens de eenmalige expositie in Amsterdam zijn alle originele tekeningen uit het boek te zien en te koop. De verkooptentoonstelling is vanaf vrijdag 15 oktober gratis toegankelijk voor publiek. Leuk detail: bezoekers kunnen zich inschrijven voor een rondleiding door Piet Paris himself. Op de tentoonstelling is ook het postzegelvel met 10 postzegels (6 verschillende ontwerpen) te zien dat Paris ontworpen heeft voor het tienjarig jubileum van de Stichting Stop Aids Now!.

Het boek wordt uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij d’jonge Hond. De aanbevolen verkoopprijs van het boek is 69,95 euro.

Piet Paris
Piet Paris werkt ruim twintig jaar als illustrator voor tijdschriften als Vogue, W, en Harpers Bazaar, en voor bedrijven als Saks Fifth Avenue, Selfridges, MOOOI by Marcel Wanders, De Bijenkorf en KLM.

Adres verkooptentoonstelling
Locatie: Hirschgebouw, Leidseplein 29, Amsterdam
Duur: vrijdag 15 t/m vrijdag 22 oktober
Tijd: 10.00 – 17.00 uur (ook op zaterdag en zondag)