TOP

Tien potentiële kopers voor V&D en Bijenkorf

Maxeda staat op het punt V&D en De Bijenkorf te verkopen. Op dit moment zouden er tien nationale en internationale gegadigden zijn.

De interesses van de potentiële kopers zijn elk verschillend, zo wil de één de complete winkeltak overnemen en de ander enkele winkels. Volgens analisten kan de koop van de ketens in totaal zevenhonderd miljoen euro opleveren. “De verkoop van aandelen of het behoud van de activiteiten – andere opties die Maxeda voor de winkeldochters open houdt – is vanwege de belangstelling minder aannemelijk geworden”, meldt de topman van Maxeda Tony DeNunzio aan dagblad Het Parool.

Sinds V&D weer goede resultaten behaald – recent onderzoek toont aan dat V&D wederom in de maand mei op alle modeproductgroepen hoger heeft gescoord dan de markt – wil Maxeda de winkeltak verkopen. Het bedrijf reorganiseren het warenhuis en legde meer nadruk op mode. De verkoop van de modeketens is onderdeel van de strategie van het bedrijf. In 2009 verkocht het bedrijf al modeketen Claudia Sträter en de juweliersketen Schaap & Citroen en in 2007 werd Hema al verkocht.