TOP

Thom Broekman en De Rode Winkel failliet verklaard

Donderdag 15 januari zijn de modeketens Thom Broekman en De Rode Winkel failliet verklaard.

De rechtbank Midden-Nederland heeft op donderdagmiddag 15 januari het faillissement uitgesproken over de modeketens Thom Broekman en De Rode winkel. Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd.

De modeketen Thom Broekman heeft in 2014 volgens Het Financieele Dagblad een verlies van één miljoen euro geboekt. Het faillissement gaat om 28 bedrijven waaronder alle tien winkels van Thom Broekman en de acht winkels van de jeansketen De Rode Winkel. Er waren 110 medewerkers in dienst bij de keten. Momenteel is Broekman in gesprek met een curator.

De keten verkeerde al een tijd in zwaar weer. Geruchten over een mogelijk faillissement deden al langer de ronde maar bleven vooralsnog onbevestigd.

Winkels

Thom Broekman en De Rode Winkel hadden naast Utrecht onder andere filialen in Woerden, Bussum en Den Bosch. Na de aankondiging werd de filialen in Den Bosch en Woerden direct gesloten en leeggehaald. In Utrecht en Bussum waren de winkels nog open.

Doorstart

Of er een doorstart gaat komen is nog niet bekend. “We willen er zo goed mogelijk uitkomen, vooral voor het personeel,” liet Broekman aan RTV Utrecht weten. Verder kon hij nog geen mededelingen doen.

Familiebedrijf

De bedrijven vallen onder het moederbedrijf Profoss Nederland. In 2012 ontving het familiebedrijf nog een onderscheiding in de vorm van het predicaat Hofleverancier, wat staat voor een gezonde onderneming en goed ondernemerschap. Destijds liet Broekman weten dat de zesde generatie in opleiding was om het bedrijf over te nemen. Het familiebedrijf werd op 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht wat het bedrijf bijna 178 jaar oud maakt.

Het hoofdkantoor was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.