TOP

Thom Broekman (60) maakt doorstart met drie filialen

Drie filialen van modeketen Thom Broekman maken een doorstart. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Nieuwe eigenaar is oud-directeur Thom Broekman.

Oud-directeur Thom Broekman (60) heeft afgelopen vrijdag overeenstemming bereikt met de curator voor de overname van de drie Utrechtse filialen; twee van mannenmodeketen Thom Broekman en één filiaal van De Rode Winkel. Met de overname zijn volgens curator Hans Hendriks van KBS Advocaten ‘enkele tonnen’ gemoeid. De drie winkels zijn onderhands verkocht.

Het Financieele Dagblad meldt dat volgens de curator het bod van de oud-eigenaar ‘vele malen hoger was dan wat andere partijen wilden betalen’ .Hendriks zegt: “Ik heb een kort en voorlopig rechtmatigheidsonderzoek gehouden, voordat ik akkoord ging met zijn bieding. Er waren vooralsnog geen omstandigheden om niet aan hem te verkopen.” De bank staat garant voor de overname.

Faillissement

Half januari werd het bedrijf van Thom Broekman failliet verklaard. De modeketen had in 2014 volgens Het Financieele Dagblad een verlies van één miljoen euro geboekt. Daarnaast waren ook de omzetten de laatste jaren gekrompen.

Het faillissement ging om 28 bedrijven, waaronder alle elf winkels van Thom Broekman en acht winkels van de jeansketen De Rode Winkel. Er waren 113 medewerkers in dienst bij de keten. Met de overname van de drie Utrechtse filialen door Thom Broekman kunnen in ieder geval 25 werknemers hun baan behouden.

Zeventien overnamekandidaten

Voor de overige zestien winkels is de curator nog in gesprek. Er zijn zeventien partijen die inzage hebben gehad in het zogenaamde verkoopmemorandum.

Hofleverancier

In 2012 ontving het familiebedrijf nog een onderscheiding in de vorm van het predicaat Hofleverancier, wat staat voor een gezonde onderneming en goed ondernemerschap. Destijds liet Broekman weten dat de zesde generatie in opleiding was om het bedrijf over te nemen. Het familiebedrijf werd op 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht wat het bedrijf bijna 178 jaar oud maakt.