TOP

Thiska van den Heuvel wint ontwerpwedstrijd Centraal Museum Utrecht

Thiska van den Heuvel is de winnaar van de ontwerpwedstrijd 'Patroon Ontrafeld' van het Centraal Museum Utrecht. Een vakkundige jury beoordeelde afgelopen zondag 25 jurken die bezoekers van de tentoonstelling over designer Alexander van Slobbe maakten.

Over de catwalk in de bloeiende tuin van het Centraal Museum kwamen de 26 mooiste ontwerpen voorbij. Er was ook een aanmoedigingsprijs voor Judith Glimmerveen, die met haar 12-jarige leeftijd iedereen wist te verrassen. Maar de hoofdprijs, 250 euro én een prominente plek op de tentoonstelling, werd Thiska van den Heuvel. Zij zou maar 1 euro hebben betaald voor de stof van haar witte jurk met splitpennen! Verder ging de tweede prijs naar Marieke Pilage en de publieksprijs naar Ingrid Hulskamp.

Jury
De vierkoppige vakjury met moderedacteur van Elsevier John de Greef, ontwerper Melody Deldjou Fard, consultant design, styling en creative management bij HTNK fashion Susanne Vegter en projectconservator mode en kostuums bij het Centraal Museum Ninke Bloemberg, beoordeelde alle ontwerpen op vorm, stofkeuze en orginaliteit.

Tentoonstelling
De modeshow vormde de finale van de ontwerpwedstrijd, waar de afgelopen tijd bezoekers van de tentoonstelling over de ontwerper Alexander van Slobbe, ‘Stof tot nadenken’, aan mee konden doen.  Deze is nog tot half mei te bezoeken.