TOP

Thierry Mugler overleden, Shopping Awards verplaatst en The GoodPeople opent nieuwe winkel

Modeontwerper Thierry Mugler is overleden en Yoox lanceert een marktplaats. Verder: Het Rotterdamse label The GoodPeople opent een nieuwe winkel. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 24 januari.

Foto: The GoodPeople

Yoox lanceert marktplaats

Yoox gaat een marktplaats lanceren in Europa. Via ‘Marketplace’ geeft het klanten toegang tot een breder assortiment producten, meldt Fashionunited. Er zullen meer dan zevenhonderd merken worden aangeboden in prêt-à-porter, accessoires en schoenen en bijna dertig Europese landen worden aangesloten. Voor dit seizoen zullen er meer dan 150.000 nieuwe items beschikbaar zijn op Yoox, onderdeel van Yoox Net-a-porter. Het e-commerceplatform wil op lange termijn meer dan een miljoen producten aanbieden, onder meer ook tweedehands en beautyproducten.

Modeontwerper Thierry Mugler is overleden

De Franse modeontwerper Thierry Mugler is op 23 januari overleden, meldt de NOS onder meer. Hij is 73 jaar geworden. Zijn overlijden werd bekendgemaakt op zijn Instagramaccount, waaraan hij is overleden is niet bekend gemaakt. In de jaren 80 en 90 was Mugler een van de eerste ontwerpers die wereldsterren in zijn kleding liet lopen. Hij werkte onder meer met Tippi Hedren, Demi Moore en Diana Ross. Hij was in diep periode een van de succesvolste ontwerpers wereldwijd, maar ook sterren van nu zoals Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga dragen zijn ontwerpen. In 2002 ging hij als ontwerper met pensioen, maar in 2010 maakte hij een comeback met zijn merk Mugler. Voor Kim Kardashian ontwierp hij in 2019 de opvallende jurk die ze droeg naar het benefietevenement Met Gala in New York.

Shopping Awards verplaatst

Het Shopping Awards gala is verschoven naar 7 juni dit jaar. Het event zou eigenlijk eind maart gehouden worden, maar is vanwege de aanhoudende onzekerheid over de coronacrisis uitgesteld, schrijft Twinkle. De Shopping Awards worden traditioneel uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Publieksprijzen worden in 40 categorieën uitgereikt. Ook zijn er verschillende vakprijzen voor onder meer de Beste Starter, Duurzaamheid, B2B, Logistiek en Marketplace Seller. Daarnaast wordt de lijst met de 50 snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland. Hdet is niet de eerste keer dat het Shopping Awards gala niet opde gangbare manier plaatsvindt. De editie van 2021 was een online event, in 2020 werd het gala in uitgeklede vorm in september gehouden.

The GoodPeople opent nieuwe winkel

Het Rotterdamse label The GoodPeople opent begin april dit jaar een nieuwe winkel. Dat meldt accountmanager Luke van Schaik aan Textilia. De winkel opent naast de huidige zaak aan de Pannekoekstraat in Rotterdam en zal intern verbonden worden met dat pand. In de nieuwe winkel wordt uitsluitend de nieuwe vrouwenlijn TGP Studio verkocht. The GoodPeople werd in 2007 opgericht door Ivo van Deyzen en zijn vrouw Nicole van der Huijsen. In 2016 openden ze hun eerste zaak.

Lees ook: ‘Nieuw Nederlands vrouwenmodemerk TGP Studio ziet kansen tussen het midden- en hoogsegment’