TOP

The Wall Street Journal: Suit Supply en Armani beste pak

Suit Supply New York is nog maar net open of er is al veel publiciteit rondom de winkel. In een onderzoek naar pakken van The Wall Street Journal staat de winkelketen samen met Armani op nummer één.

Twee pakkenexperts van The Wall Street Journal concludeerden dat het kostuum van Suit Supply met evenveel zorg en kwaliteit is gemaakt als als dat van Armani. Wel is er één duidelijk verschil: de prijs. Voor het pak van Nederlandse bodem betaalt de consument 614 dollar, voor een kostuum van Armani 3.625. Uit het rapport: “Suit Supply overtreft Armani in kwaliteit en J.Crew, Hart Schaffner Marx, Target en H&M op het gebied van design.”

Geen stunt
“Een vliegende start”, noemt eigenaar Fokke de Jong de winkelopening in Soho New York in dagblad De Pers. Het ging volgens hem niet om een publiciteitsstunt, zoals we inmiddels van hem gewend  zijn. “Dit keer heb ik er niets mee te maken. De pakkentest was puur toeval. Sterker nog, toen we hoorden dat we de eerste plaats deelden met Armani, was onze winkel in New York nog niet eens open. We moesten daardoor extra haast maken.”

Open in Soho
De opening van de nieuwe winkel in de hippe wijk Soho, begin juli, ging niet zonder slag of stoot. De Jong: “Er zijn daar enorm veel wetten en regels. In Nederland ga je er als ondernemer vanuit dat de andere partij goed zijn werk doet. Dat gaat in Amerika omgekeerd: alles lijkt er op gericht om te voorkomen dat de een de ander niet naait.” Hij draaide zelf een aantal dagen mee in de winkel: “Het begint boven verwachting. Het is een mooie men’s club geworden, nu moet de word of mouth de rest doen.”